kissme [datum] [nit] [naslov] [avtor] [reply]
Naslov:test
Avtor:Daniel Jurman (daniel.jurman@guest.arnes.si)
Datum:Sat, 13 Sep 1997 12:43:12 +0200 [naprej][nazaj]

> e-maile. Po e-mailu so mi rekli, da je nacin, kako pridobiti kreditno ali
> izredni limit poslovna tajnost in je razlicno od primera do primera. Pri
Glede "poslovne tajnosti" se mi zdi malo za lase privleceno, saj bi lahko enostavno povedali, da je to odvisno od posameznega komitenta oziroma njegovega poslovanja v preteklem obdobju pri banki ter nenazadnje od njegovih pritokov in odtokov denarja. Da je razlicno od primera do primera, pa je ocitno. :)

> No, tle so men malo drugace rekli... najbrz vseeno nimajo prevec radi, da
> bi vsak "mulo" imel kreditno, tistim ta najbolj zavzetim/tecnim, kot smo
> mi, pa povejo, da so oni najboljsa banka in da ni blema... :)))
Ne bi se mogel bolj strinjati s tabo. :) Tisto, kar pa si povedal od SKB, me je pa kar malo "pretreslo". Po vsem tem sodec se mi zdi, da jim trenutno gre tako dobro, da nimajo nikakrsnega namena "investirati" v svoje bodoce komitente, oziroma racunajo na to, da bodo od svojih trenutnih komitentov se dolgo ziveli srecno in lepo zivljenje. ;)
So pa tudi meni glede podaljsevanja pred par minutami na Teledomu rekli, da ti - ce si v preteklem letu posloval po pravilih - priblizno 15 dni pred iztekom stare kartice posljejo na dom novo, ki jo podpises in zacnes uporabljati po poteku stare, staro pa konec meseca prerezes/unicis, and the life goes on. :)

> - ali se lahko z Eurocard SKB ali Eurocard Activa kupuje po netu?
> - kako je s kartico Visa
Ravno zadnjic sem dobil obvestilo iz banke, da so zaradi zlorab pri transakcijah, kjer niso vsi elementi transakcije fizicno prisotni na isti lokaciji (nakup po internetu, posti, faxu, telefonu), ter zaradi ponarejanja kartic v dolocenih delih sveta (predvsem Azija) blokirali avtorizacijo za placila "na daljavo" oz. v teh drzavah (nepriljubljeno, ampak zaenkrat edino ucinkovito, kot pravijo :) ) - ponovno. Omenili so tudi, da so posameznikom, ki so kljub temu zeleli uporabljati kartice v teh drzavah oz. za tovrstne nakupe na daljavo, lahko sprostili poslovanje z njihovimi karticami - ne vem, kako pa je s tem zdaj...
Ocitno se z Viso da se vedno kupovati na daljavo, saj ni bila nic omenjena. Razlog vec zanjo. ;)

> Mislim, da z Viso gre, zato takoj pomembno vprasanje, zakaj ima samo
> EC tezave? glede na to, kolk fantje pokasirajo pri karticah bi lahko
> tistih 100kUSD na leto tezav vzeli kot poslovni rizik...
Verjetno gre tudi za tistih 24 ur, ko kartice nimas vec, pa kljub temu se vedno velja... Dobro vprasanje, zakaj ima samo EC tezave... Najbrz je podobno kot s slovenskimi potnimi listi. Dobra roba? ;)

Lep pozdrav,
DJ

-- 
                      \\|//
                     ( o o )
-----------------oOOO--(_)--OOOo------------------
       ***  D A N I E L   J U R M A N  ***

E-mail: andromeda@digicron.com WWW: http://www.digicron.com/andromeda/ http://www.geocities.com/RodeoDrive/4845/ Phone: +386-(0)61-1892499

Oooo. -----------------.oooO-----( )------------------- ( ) ) / \ ( (_/ \_)


[naprej][nazaj]